Futureal csoport: valótlan állításokat közölt a Magyar Hírlap

Pénzcentrum2009. február 17. 13:01

A Futureal csoport a leghatározottabban visszautasítja a Magyar Hírlap Corvin Sétánnyal kapcsolatos minden alapot nélkülöző vádjait, helyreigazítást kér és hitelrontásért pert indít.

A Magyar Hírlap tegnapi számának 2. oldalán "Elértéktelenedő józsefvárosi telkek" címmel közölt cikket, amelyben számos valótlan állítás olvasható. A cikk megkísérel olyan ügyeket összemosni a Corvin sétány projekttel, melyeknek sem tulajdonilag sem fizikailag semmi közük ahhoz. A Futureal cégcsoport bízik abban, hogy nincs összefüggés a Széles Gábor tulajdonában álló Magyar Hírlap alaptalan vádjai, illetve a között, hogy Széles Gábort a Futureal cégcsoport elnöke, Futó Péter váltotta az MGYOSZ elnöki székében.

A cikk a következő valótlan állításokat tartalmazza:

1. Nem igaz a Magyar Hírlapban közölt fotó képaláírása: a Corvin Sétány projekt ügyében semmilyen rendőrségi vizsgálat nem zajlik.
2. A cikk feletti fotó a Corvin sétány építkezését és annak reklámtábláját mutatja. A cikkben szereplő telkek nincsenek összefüggésben a Corvin sétány projekttel, azok a Corvin sétány projekt területén kívül esnek, amit sajnálatos - és etikátlan - módon a cikk szerzője nem ellenőrzött. A mellékelt térkép ezt bizonyítja.
3. A cikkben említett ingatlanügyek vevői teljesen függetlenek a Corvin sétány projekt fejlesztőjétől, a Futureal cégcsoporttól, mi több, annak versenytársai a piacon.
4. A cikk állításával szemben a projekt fejlesztője nem kapott és a jövőben sem kap semmilyen közpénzt az Önkormányzattól a fejlesztésekre. Sőt, a Futureal cégcsoport az eredeti, szerződésben foglalt megállapodást meghaladó mértékben, több mint 1 milliárd forinttal járul hozzá önkormányzati közfeladatok ellátásához.
5. A projekt fejlesztője, a Futureal cégcsoport a leghatározottabban visszautasít minden olyan állítást vagy sugalmazást, amely a projekttel kapcsolatban bárminemű jogi vagy etikai visszaélést emleget.

A kékkel jelölt terület a Corvin Sétány projekt területe. Sem a Dugonics utca, sem a Horváth Mihály tér 16., sem pedig a Kisfaludy utca 14. nem esik bele a Corvin Sétány projekt területébe, így semmilyen összefüggés sincs a megjelölt területek és a Corvin Sétány projekt valamint beruházója között.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tények:

• A Corvin Sétány fejlesztési program szerződéses rendszerét az Önkormányzat 2003-ban hozta létre, majd nyilvános, piaci versenyben választotta ki a pályázat győztesét. A nyertesnek a pályázaton kialakult, évente növekvő versenyárat kell a telkekért fizetni.
• Ezen a versenyen vezető, magyar tulajdonú építőipari cégek konzorciuma nyert.
• A konzorcium tagjaitól a tőlük teljes mértékben független Futureal több mint egy évvel később, egyesével, a szabad piacon vásárolta meg a nyertes cég részvényeit és az akkor majdnem zátonyra futó fejlesztést sok milliárd forint saját erővel és jelenleg már 130 fős szakmai csapattal támogatta meg.
• A Futureal színrelépése óta a projekt-szerződés minden pontját betartotta, a projektet Magyarország egyik legnagyobb fejlesztési projektjévé tette, melyben jelenleg negyedmillió négyzetméter épület épül.
• A Corvin Sétány projekt Közép-Európa legsikeresebb város-rehabilitációs programja, amely politikai érdekektől függetlenül, közös összefogással épül Budapest megújuló belvárosában.

Címkék:
kisfaludy program,