Nagyot zuhantak a telekárak a VIII. kerületben!

Magyar Hírlap2009. február 16. 08:45

A Magyar Hírlap információi szerint már túladott a ciprusi offshore cég a tízmilliókkal leértékelt józsefvárosi telkén. Az önkormányzat a héten átfogó vizsgálatot indított több kerületi projektcég működésének feltárására.

A lap értesülései szerint a ciprusi offshore cég tulajdonában lévő Kft. értékesítette a VIII. kerületi Dugonics utcában megszerzett önkormányzati telkét. A cég egy másik gazdasági társaság jóvoltából tavaly tavasszal jutott hozzá az 1470 négyzetméteres ingatlanhoz 90 millió forintért. Az ügylet előzményeként a köztes társaság vételi jogot szerzett egy másik józsefvárosi (Horváth Mihály tér) ingatlanra 24 millió forintért, az azonban nem kapta meg és helyette kérték és kapták a Dugonics utcai területet.

A Dugonics utcai üzletre ráállt az önkormányzat, de az már az a ciprusi offshore cég tulajdonában lévő Kft. nevén futott. A ciprusi cég egy harmadik érdekeltsége a Kisfaludy utcában vásárolt be még egy telket, amin önkormányzati parkoló található.

A három telek közös vonása, hogy tízmilliókat veszítettek az értékükből. A Horváth Mihály téri épületet 2006 májusában még 74 millió forintra értékelték, két hónappal később már csak 24 millióra. A Dugonics utcai területet korábban több tízmillió forinttal drágábban tartották nyilván, a Kisfaludy utcai telek pedig a hírek szerint 70 millió forint helyett 20 millió forintért cserélt gazdát (ennyiért az utcában egy 50 négyzetméteres új lakást lehet kapni).

A rendőrség már tavaly nyáron nyomozást indított hűtlen kezelés gyanújával, de bűncselekmény hiányában egy hónappal később lezárta az ügyet.

Címkék: