Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Sajtóközleménye

Pénzcentrum2009. február 16. 15:05

A Magyar Hírlap mai lapszámában hamis színben tüntette fel a Józsefvárosi Önkormányzat döntését a Horváth Mihály tér 16. szám alatti ingatlannal kapcsolatban, ugyanis az ingatlant az önkormányzat nem adta el, az jelenleg is az önkormányzat tulajdonában áll.

Az értékesítésre éppen azért nem került sor, mert az ingatlan eladása alapvetően hosszútávon sértette volna az önkormányzat fejlesztési érdekeit. A Dugonics utca 12/b. szám alatti beépítetlen telket az önkormányzat a ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben nem 20 millió avagy 24 millió forintért, hanem forgalmi értéken, bruttó 108 276 000 forintért értékesítette.

2008 nyarán fenti ingatlanokkal kapcsolatban a rendőrség fiktív személy bejelentése alapján hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomozást folytatott, a rendőrség akkor minden az üggyel kapcsolatos iratot áttekintett, majd az ügyészség jóváhagyásával a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

Továbbá valótlan a Magyar Hírlapnak az az állítása is, mely szerint az önkormányzat 18-20 milliárd forintot költött a Corvin Sétány Programra, ezzel az állítással szemben a valóság ugyanis az, hogy önkormányzat eddig 7 milliárdos terhet vállalt a program végrehajtásában.

A Rév8 Zrt. több más önkormányzati, állami, és európai uniós programot bonyolít, a cég tevékenységét az önkormányzat és uniós auditorok is rendszeresen vizsgálják. A jelenleg zajló átvilágításáról még 2008. júliusában döntött az önkormányzat. Az átvilágítás nincs összefüggésben a cikkben szereplő ingatlanokkal.

A Polgármesteri Hivatal jogi szakértők bevonásával vizsgálja, hogy a sajtó-helyreigazítás kérdésében milyen jogi lépések szükségesek a Magyar Hírlappal és más sajtóorgánummal szemben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapest, 2009. február 16.

Dr. Xantus Judit
jegyző

Címkék: