Kaszinó, luxusszálloda, jachtkikötő: kiemelt beruházás lett az óbudai Álomsziget

Pénzcentrum2009. február 12. 16:30

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a kormány az óbudai Hajógyári-sziget déli részére tervezett szórakoztatóközpontot, így a III. kerületi önkormányzatnak kevesebb beleszólási joga lesz a projekt ügyeibe - értesült a HVG.


A kormány kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a Hajógyári-sziget déli részére tervezett szórakoztatóközpontot. A döntés révén a beruházó Álomsziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft. egyszerűbben juthat hozzá a mintegy 500 milliárd forint összköltségvetésű komplexum megvalósításához szükséges engedélyekhez: az építésügyi hatósági ügyekben érintett III. kerület például kevesebb beleszólási jogot kap, mint egy átlagberuházás esetén.

A kaszinó működtetéséhez szükséges koncessziós szerződés értelmében a komplexumnak legkésőbb 2012 júniusáig meg kell nyitnia, ezért különösen fontos az ügymenet gyorsítása.

A létesítmény a tervek szerint a kaszinón kívül magában foglal majd egy 3500 férőhelyes konferencia-központot, több luxusszállodát, és kapcsolódik hozzá egy háromszáz hajó fogadására alkalmas jachtkikötő is.

Címkék: