Megmenekült a buldózerektől: zarándokhelyé válik a Sárkány otthona!

Pénzcentrum2009. január 12. 12:00

Rajongói nyomásra és a kormányzati támogatás hírére megmenekült a lebontástól Bruce Lee korábbi hongkongi otthona. A színész-harcművész egykori házát a család segítségével az eredeti állapotoknak megfelelően alakítják át és a rajongók zarándokhelyéül szolgáló múzeumként működtetik a jövőben.


Bruce Lee volt házának főbejárata (Forrás: propertywire.com)

A jelenlegi tulajdonos Yu Panglin már többször is fontolóra vette az épület értékesítését, a nagy haszonnal kecsegtető üzlet azonban a rajongók nyomására és az épület megmentését célzó költségvetési keret hírére elmaradt.

A tervek szerint az épületben egy Bruce Lee emlékét őrző múzeumot alakítanak ki, ahol a kivetítőkön véget nem érően sugározzák majd a színész legnépszerűbb filmjeinek (Tomboló ököl, A Nagyfőnök, A Sárkány útja, A Sárkány közbelép) kockáit.

A család személyes tárgyakkal és a filmekben használt kellékek, jelmezek átruházásával támogatja a múzeumot. Kialakításra kerül még egy könyvtár és egy harcművészeti központ is.


Bruce Lee és Chuck Norris egyik híres jelenete (Forrás: scienceblog.com)

A kormányzati támogatás nem véletlen, az épület a máig népes rajongói tábornak köszönhetően rövidesen a város egyik leginkább látogatott turista célpontjává válhat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Jó döntést hoztak, amikor szertefoszlatták a bontás gondolatát és helyette egy a hősként tisztelt színész emlékéhez méltó múzeum kialakítására szavaztak.

Bruce Lee San Fransisco kínai negyedéven született 1940-ben. Egy rövid, de annál fényesebb karriert maga mögött tudva tragikus hirtelenséggel 32 évesen hunyt el. Máig mindenhol ismerik a valaha élt leghíresebb kung fu hős nevét.

Címkék: