Gazdára talált a kísértetszálló

Pénzcentrum2009. január 12. 08:45

Pénteken került kalapács alá az évtizedek óta üresen álló egykori SZOT-szálloda a Rózsadombon. A leütési ár a meghirdetett 40 millió euró (10,5 milliárd forint) helyett mindössze 24,4 millió euró volt - írta a Napi Gazdaság.

A hányatott sorsú ingatlan több mint harminc éve áll üresen. A legutóbbi projekt szerint luxusapartmanokat kellett volna létrehozni az ingatlanban, ám tavaly nyáron elszámolási viták miatt a KÉSZ építőipari cég leállítatta a munkákat, a CIB Bank Zrt. pedig érvényesítette zálogjogát. Év végéig több ismert külföldi cég is tárgyalásokat folytatott az ingatlan megvételéről. A legkomolyabbnak az ausztrál Opus Fund érdeklődése, ám a pénzpiaci felfordulás miatt végül az alap elállt a vételi szándékától.

Az árverezés nyertese a lap értesülései szerint egy a hitelező bankhoz - vagyis a projektet finanszírozó CIB Bankhoz - köthető cég volt. Ez megerősíti az is, hogy a leütési ár szinte forintra megegyezik a CIB bank által korábban folyósított hitellel. Ez azonban azt is jelenti, hogy a további hitelezők és a Pro-Hill többi tulajdonosa nem jut pénzhez.

Címkék: