Idén felvételizők figyelem! Újabb intézmények változtattak a felvételin

Pénzcentrum2024. február 1. 09:11

Már elérhető a Felsőoktatási felvételi tájékoztató frissített változata, ami tartalmazza a december óta megjelent változásokat- írja az eduline. 

A 2024-es felsőoktatási felvételin számos új változtatás lépett életbe. Az intézmények mostantól nem csak az intézményi pontokat határozhatják meg (korábban többletpontok), hanem saját pontszámítási rendszerüket is alkalmazhatják. A felvi.hu kiemeli, hogy a bemeneti feltételek módosulása miatt rendkívül fontos folyamatosan tájékozódni a kiválasztott egyetemekről.

A felvi.hu oldalára már felkerült a kiegészítő dokumentum, bővült a meghirdetett szakok listája, ami már tartalmazza azokat is, amelyeket decemberben még nem tettek közzé a felsőoktatási intézmények. 

Többek között változott

  • a tanulmányi pontok számítása, amit kiegészítettek a fakultációs tárgyak osztályzatának figyelembevételével.
  • illetve, ha a jelentkező a normál tantárgyat és a fakultációt azonos évben tanulta, akkor a kedvezőbb osztályzatot számítják bele a felvételibe.

A hivatalos kiegészítésről szóló dokumentum a felvi.hu oldalán elérhető, de ide kattintva is megtekinthető. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
oktatás, felsőoktatás, felvételi, változások, felvételi ponthatárok, tájékoztatás, felvi, változtatás, tájékoztató, intézmény, felvételizők,