Megszólalt Navracsics Tibor, így áll az Erasmus-pénzek ügye: erre készüljenek a magyar diákok

Pénzcentrum2024. január 9. 09:17

Egyelőre semmi esély nincs arra, hogy megoldódik az Erasmus+ és más egyetemi programok további finanszírozása.

Egyelőre a láthatáron sincs, hogy a magyar kormány megegyezzen az Európai Bizottsággal az Erasmus+ és a Horizont Európa elnevezésű programok folytatásáról - ezt Navracsics Tibor miniszter mondta a lengyel állami hírügynökségnek (PAP) adott interjúban. A területfejlesztési miniszter szerint megrekedtek a tárgyalások, és a bizottság a nemrég elfogadott szuverenitásvédelmi törvény miatt is aggodalmát fejezte ki.

A miniszter kitért arra, hogy szerinte politikai zsarolás állhat a háttérben, pedig ők hajlandók lennének további egyeztetésekre.

Sajnos a tárgyalások késő ősszel megrekedtek. Még mindig várjuk az Európai Bizottság válaszát a legutóbbi álláspontunkra, amelyet írásban küldtünk el

- fogalmazott Navracsics Tibor. Kitért még arra is, hogy a Magyarországnak eredetileg folyósítandó EU-s pénzekből még mindig nem érkezett meg 21 milliárd euró.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ami az újjáépítési alapot illeti, még csak most kapjuk az első előleget. Bízunk benne, hogy ezután folyamatosan áramlik majd a pénz az újjáépítési alap projektjeire

- mondta erről a miniszter.

Címkék:
egyetem, felsőoktatás, programok, erasmus, magyar, erasmus+, miniszter, bizottság,