Családosok, figyelem! Pénz áll a házhoz, de sokaknak nem lesz felhőtlen az öröm

Pénzcentrum/MTI2023. augusztus 11. 09:30

Előbb érkeznek a szeptemberre esedékes családtámogatások. A Magyar Posta augusztus 24-étől kézbesíti a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyest) és a gyermeknevelési támogatást (gyetet), az Államkincstár pedig augusztus 25-ére utalja a bankszámlákra a családi támogatást.

Előbb érkeznek a szeptemberre esedékes családtámogatások az iskolakezdés miatt - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A Magyar Posta augusztus 24-étől kézbesíti a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyest) és a gyermeknevelési támogatást (gyetet), a Magyar Államkincstár pedig augusztus 25-ére utalja a bankszámlákra a családi támogatást.

Ugyanakkor azt érdemes az ügyben megjegyezni a családok elgközelebb októberben kapják majd meg a támogatásokat, hiszen a szeptemberi juttatás már augusztusban megérkezik.

Felmérést készít a Pénzcentrum

Habár még bőven tombol a nyári szünet, aki iskolás korú gyereket nevel, az egészen biztosan elkezdett már legalább fejben készülni a következő tanévre. Két nagy kérdése lebeg most a szülők előtt: lesz-e tanár, aki tanítani fogja a gyerekeket, illetve a még továbbra is magas inflációs környezetben vajon mennyivel kell többet fizetni idén a tanszerekért?

Címkék:
családi pótlék, oktatás, gyes, iskolakezdés, családi, magyar posta, minisztérium, magyar államkincstár, családtámogatás, családtámogatások,