Új tantárgy jöhet a magyar iskolákban szeptembertől: sok helyen már ezt is tanulják majd a diákok

Pénzcentrum2023. július 4. 18:45

120 iskolában indulhat el a honvédelem tantárgy oktatása szeptembertől Rétvári Bence államtitkár szerint az oktatókat a Honvédelmi Minisztérium fogja biztosítani.

Országosan 120 iskolában indulhat el a honvédelem tantárgy oktatása a 2023/24-es tanévtől és mindeddig 37 köznevelési és 83 szakképzési intézmény jelezte a részvételi szándékát a tantárgy bevezetésére vonatkozóan, közölte Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár Ungár Péter képviselő írásbeli kérdésére. Hozzátette: a tantárgy oktatásában résztvevő intézmények tényleges számát csak a szeptemberi tanévkezdés után lehetséges megadni.

Az oktatókat a Honvédelmi Minisztérium fogja biztosítani, akiknek a próbaoktatás megkezdése előtt szakmai, pedagógiai, tanügyigazgatási és módszertani felkészítésen kell részt venniük. Azt is elmondta, a honvédelem tantárgy célja "a honvédelmi nevelési feladatok megvalósításának hatékonyabbá tétele, a haza védelme iránt elkötelezett, gyakorlati honvédelmi ismeretekkel és készségekkel is rendelkező fiatalok célirányos nevelése".

Címkék:
iskola, oktatás, tanév, tanítás, rétvári, belügyminisztérium, tanárok, minisztérium, honvédelmi minisztérium, államtitkár, honvédelem,