Veszélyes üzenetet kapott több ezer magyar diák: nagy bajuk lehet, ha erre nem figyelnek

Pénzcentrum2023. április 27. 08:33

Tegnap este a Telex nevével visszaélve több magyar egyetem Neptun rendszerét is feltörték, írta meg a lap. Az ügyben többek között érintett a Budapesti Corvinus Egyetem, az ELTE és az Óbudai Egyetem is.

Szerda éjjel feltörték több magyar egyetem, köztük a Corvinus, ELTE és az Óbudai Neptun rendszerét is. A csavar a történetben, hogy a támadók mindezt a Telex nevével visszaélve tették meg. Az ELTE közleményében elmondta, hogy a támadás miatt a Neptun rendszerét átmenetileg le kellett állítaniuk. Az eset kivizsgálását már megkezdték.

A rendszer újraindításáig hallgatóink türelmét kérjük, egyben felhívjuk figyelmüket, hogy rendszeren belül érkezett hamis – nem az üzemeltetőtől származó – levelekre semmiképpen ne válaszoljanak – áll az ELTE közleményében.

A Corvinus elárulta, hogy az egyik hallgatójuk Neptun-fiókját érte támadás, aminek következtében hamis üzeneteket kaptak a hallgatók. Az esetet azonnal észlelték, de felhívták a diákjaik figyelmét arra, hogy semmilyen körülmények között ne válaszoljanak ezekre.

Címkék:
egyetem, hamis, magyarország, elte, magyar, támadás, corvinus egyetem, corvinus,