Bemutatta Palkovics László: ilyen kazánokkal fűtenék ki a magyar iskolákat télen

Pénzcentrum2022. október 21. 09:42

Palkovics László és a katasztrófavédelem szakemberei is biztonságosan használhatónak találták a hazai gyártású konténerkazán prototípusát. A közeljövőben 200 ilyen berendezést kapnak majd a magyar oktatási intézmények.

Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa - közölte a Facebookon a Technológiai és Ipari Minisztérium. Mint írták a berendezése egy zalaegerszegi gyártó készítette.

A berendezést Palkovics László technológiai és ipari miniszter mellett a katasztrófavédelem szakemberei is alaposan szemügyre vették, és a vizsgálat tapasztalatai alapján biztonságos használatra alkalmasnak találták. Emlékeztettek: a kormány 1 milliárd forintos támogatással járult hozzá a hazai gyártókapacitás megerősítéséhez. A kazánprogram első körében munkába álló 400 berendezés felét idehaza állítják elő.

A gyártó 200 darab, többféle teljesítményű, fapelletet égető egységet készít és szállít le a következő hónapokban. Az eszközök időigényes engedélyeztetés nélkül telepíthetők, néhány nap alatt rendszerbe köthetők. A külföldi beszerzésből származó további berendezések várhatóan november végéig érkeznek meg Magyarországra

- írta a TIM, akik szerint a tárca és a Belügyminisztérium közös munkacsoportja dönt majd arról, hogy melyik helyszínekre, milyen sorrendben telepítsék a korszerű konténerkazánokat.

Loading...
Címkék:
fűtés, rezsi, iskola, oktatás, rezsicsökkentés, katasztrófavédelem, gyártás, palkovics lászló, fafűtés, tim, rezsiemelés,