Megszólalt a gyerekorvos: megbetegedhetnek a diákok a 18 fokos tanteremben?

Pénzcentrum2022. szeptember 19. 10:15

Az általános iskolákban maximum 20, a középiskolákban csak 18 fok lehetne télen – ezt tervezi a kormány. A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint túl kevés a 18 fok. Az RTL Híradónak nyilatkozó házi gyermekorvos szerint az alacsonyabb hőmérséklettől önmagában nem lehet megbetegedni, csak nem kényelmes így tanulni.

Országos szinten több oktatási intézmény készül rendhagyóan a télre a megnövekedett rezsiárak miatt. Van, ahol már most bevezették a szombati tanítást annak érdekében, hogy a téli szünet hosszabb lehessen, ezzel sprólva a fűtéssel.

A kormány is spórolna a fűtésen, így az általános iskolákban maximum 20, a középiskolákban 18 fokot írna elő. Az RTL híradó egy házi gyermekorvost kérdezett meg arról, hogy milyen hatással lehet ez a gyermekekre. Mint mondta, megfelelő öltözködéssel, székpárna használatával a gyermek önmagában a 18 fokos tanteremtől nem fázhat meg, azonban a komfortérzete csökkenhet, ami mellett nem kényelmes tanulni. A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint kevés a 18 fok. Sok dolog nem világos még az ügyben, többek között az sem, hogy  mi lesz a 12 évfolyamos iskolákkal.

Az iskolaépületekben azt biztosítani, hogy a termekben egyforma hőmérséklet legyen, én ezt kizártnak tartom

- tette hozzá Horváth Péter, aki elmondta, hogy jó, ha a diákokat spórolásra tanítják, mert legalább ösztönzi ez őket az energiaforrások tudatos használatára.

Címkék:
fűtés, rezsi, iskola, oktatás, általános iskola, rezsicsökkentés, fűtési szezon, suli, sulikezdés, rezsiemelés,