Milliós fizetést vihet haza pár éven belül, aki elvégzi ezt a 4 hónapos képzést (x)

PR2022. augusztus 29. 10:10

A különféle informatikai szakmákkal kapcsolatban két gyakori sztereotípia létezik: az egyik, hogy kiemelkedő fizetést kínálnak, a másik pedig, hogy „matekos agyat” igényelnek. Az első állítást az iparági felmérések rendre visszaigazolják, a második azonban valóban csak egy sztereotípia. Olyannyira, hogy van olyan szakma az IT területén, amelyhez nemhogy matematikai tudás nem szükséges, de még programozói sem. Nem véletlen, hogy a szoftvertesztelői munkakör a kifejezetten humán érdeklődésű karrierváltók körében is nagyon népszerű.

Szeptember 4-ig még bárki jelentkezhet a PROGmasters munka mellett is teljesíthető szoftvertesztelő képzésére, amelynek végzőseit garantált munkalehetőség és minimum bruttó 450 ezer forintos kezdő fizetés várja – az átlagosan 4-5 év gyakorlattal rendelkező tesztelők havi fizetése viszont már a 850.000-1.100.000 forintos szintet is elérheti – derül ki a Hays Hungary Salary Guide 2022-es kutatásából.

Programozói tudás nem kell, empátia és precizitás annál inkább

A szoftvertesztelők feladata, hogy a programozók által elkészített alkalmazások, szoftverek hibátlan működéséről megbizonyosodjanak, illetve ellenőrizzék, hogy az elkészült program megfelel-e az ügyfél igényeinek. A szerepük ezért nélkülözhetetlen, hiszen például egy orvosi vagy egy repülőgép-karbantartási szoftver működését, vagy egy távközlési eszköz programját is a szoftvertesztelők ellenőrzik. Ebből adódóan ebben a munkakörben elengedhetetlen a precizitás, és kiemelten fontos a javítással járó monotonitás tűrése, ahogyan az empátiakészség is – hiszen a tesztelőknek mások munkájára kell visszajelzést adniuk.

Szeptember 4-ig lehet jelentkezni a munka mellett végezhető képzésre

A szeptember 19-én induló képzésre szeptember 4-ig még bárki jelentkezhet. A sikeres felvételihez és a képzés teljesítéséhez sem diplomára, sem a felhasználói szintű informatikai ismereteknél mélyebb előképzettségre nincs szükség, ugyanakkor a felvételi során előnyt jelent az angol nyelvtudás, ráadásul a németül beszélők számára a képzés díja is alacsonyabb. A 4 hónapos szoftvertesztelő tanfolyam hétfőtől-csütörtökig, 17-től 20 óráig, online formában zajlik, így a képzést a résztvevők munka mellett is elvégezhetik.

Állásgarancia jár a 4 hónapos képzés végzőseinek

A húszfős csoport végzősei számára a PROGmasters a tandíj teljes összegére vonatkozó állásgaranciát kínál, amelynek értelmében a képzést sikeresen teljesítőket a partnercégeinél helyezi el. A junior tesztelők kezdő fizetése minimum bruttó 450 ezer forint lesz, ez az összeg pedig folyamatosan emelkedik – az átlagosan 4-5 év gyakorlattal rendelkező tesztelők havi fizetése már a 850.000-1.100.000 forintos szintet is elérheti.

A PROGmasters szeptember 1-jén, azaz most csütörtökön 18 órától személyesen és online is elérhető, ingyenes nyílt napot tart, amelyre várja a karrierváltás és a szoftvertesztelő képzés iránt érdeklődőket.

Címkék:
képzés, progmasters,