Ezt a legtöbb magyar szülő elhibázza az iskolakezdés előtt: komoly baja lehet a gyereknek

Pénzcentrum2022. augusztus 5. 14:02

Nincs sok hátra, hamarosan kezdődik az iskola, az óvodások első osztályba mennek. Az RTL Reggeli című műsorában Bojti Andrea gyermekpszichológust kérdezték az iskola előtti otthoni felkészülésről. A szakértő szerint a szülők nagy része nem az igazán fontos dolgokra készíti fel gyermekeit.

Nincs sok hátra, hamarosan kezdődik az iskola, az óvodások első osztályba mennek. A szülők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy írni-olvasni tanítják a gyerekeket, vagy épp a szorzótáblát magoltatják velük. A szakértő szerint azonban nem ez jelenti a felkészítést. Érdemesebb lenne a váltásra felkészíteni őket, ezt pedig egészen apró, az önállóságra nevelő praktikákkal érhetjük el. És a nyár végén már érdemes visszatérni az őszi menetrendbe.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címkék:
gyerekek, óvoda, iskola, általános iskola, tanulás, iskolakezdés, tanévkezdés, suli, szakértő, sulikezdés,