Zsebükbe nyúlhatnak a felvételizők: ennyibe kerül havonta a kollégium a pesti egyetemeken

Pénzcentrum2022. július 28. 16:42

Hamarosan elkezdődik a kollégiumi jelentkezési időszak. Mutatjuk, mennyit kell fizetni havonta a kollégiumért az ELTE, a BME, a Corvinus és a Semmelweis egyetem kollégiumaiban.

Hamarosan elkezdődik a kollégiumi jelentkezési időszak az egyetemeken. Az Eduline most összegyűjtotte, hogy melyik nagy fővárosi egyetem mennyi pénzt kér a lakhatásért.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen hét kollégiumba várják a hallgatókat, ezeknek díja havi 9000 és 17 500 forint között mozog.

A Budapesti Corvinus Egyetem három kollégiumban fogad hallgatókat, ezeknek a havidíja 9300 és 47 000 forint között mozognak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyolc kollégiumában 9300 és 23 300 forint között lehet férőhelyhez jutni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Semmelweis Egyetem hat kollégiumban fogad hallgatókat, a legolcsóbb helyekért 9320 forintot, míg a legdrágábbért 17500 forintot kell fizetni - az önköltséges hallgatóknak valamivel magasabb összeget kell fizetniük.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címkék:
egyetem, oktatás, felvételi, iskolakezdés, kollégium, elte, bme, egyetemista, semmelweis, semmelweis egyetem, corvinus egyetem, corvinus,