Angol érettségi 2022: milyen szótár használható, meddig tart a vizsga?

Pénzcentrum2022. május 5. 07:36

Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák: a végzősök ma angol nyelvből közép- és emelt szinten adhatnak számot a tudásukról.

Majdnem hetvenezren fognak ma nekifutni az angol nyelvű érettséginek közép- és emelt szinten: az előbbi az Európa Tanács skáláján B1-es, míg utóbbi B2-es nyelvi szintnek felel meg. a hivatalos feladatsort és megoldásokat holnap reggeltől lehet majd megnézni, ezen a linken.

A középszintű angol érettségire a diákoknak összesen 180 percük van, amiből az első feladatlapra, azaz az olvasott szöveg értésére 60, a nyelvhelyességre 30 perc áll rendelkezésre, amit egy negyedórás szünet követ. Ezután a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlapra kapnak 30 percet, majd egy teljes órájuk van az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Emelt szinten

Az emelt szintű érettségire már hosszabb ideje van a tanulóknak, összesen 240 perc. A vizsgának ugyanaz a menete, mint a középszintű vizsga esetében, azzal a különbséggel, hogy a diákoknak több idejük van megoldani a feladatsorokat: 70, 50, 30 és 90 perc áll a rendelkezésükre.

Milyen szótárt használhatok és mikor?

Mindkét szinten lehetséges szótár használata az íráskészség feladatsor esetében. Erről a vizsgázónak magának kell gondoskodnia.

Címkék:
oktatás, érettségi, középiskola, gimnázium, angoltudás, angol,