1 milliót kereshetsz pár éven belül, ha elvégzed ezt a 4 hónapos, ingyenes képzést (x)

PR2022. április 25. 05:00

Van egy szakma, amelyben annak ellenére is óriási a munkaerőhiány, hogy a pár év tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak milliós fizetések röpködnek havonta. Ráadásul ezen a területen nem a diploma alapján válogatnak a cégek a jelentkezők közül, olyannyira nem, hogy egy 4-6 hónapos intenzív képzés segítségével bárki elsajátíthatja azt a tudást, aminek birtokában a munkáltatók tárt karokkal várják. Két olyan képzés is indul idén nyáron, melyeket ingyenesen vagy milliós kedvezménnyel lehet elvégezni.

A karrierváltás mellett döntő, elsősorban 26-40 éves korosztály körében hatalmas népszerűségre tettek szert az elmúlt években a néhány hónapos intenzív programozó-képzések – az úgynevezett bootcampek –, amelyek egy része az elhelyezkedéshez szükséges gyakorlati szaktudás átadása mellett álláslehetőséget is kínál a diákoknak. Ezek segítségével 4-6 hónap kemény tanulás után programozói előképzettség nélkül is munkába lehet állni junior informatikusként – méghozzá az IVSZ legfrissebb felmérése szerint a korábbi keresetet akár kétszeresen meghaladó fizetésért.

 

A Full-Stack szoftverfejlesztő képzést 1,4 milliós kedvezménnyel végezhetik el a németül beszélők

A németül tudó informatikusok iránti – elsősorban a pénzügyi szektor részéről jelentkező – óriási kereslet miatt most a legnagyobb magyarországi bootcampek közé tartozó PROGmasters Java EE + Angular Full-Stack programozó képzését kedvezményesen, 1,4 millió forinttal olcsóbban (mindössze 550 ezer forintért) végezhetik el a németül legalább középszinten, angolul pedig minimum alapszinten beszélő diákok. A résztvevők ráadásul két államilag elismert szakképesítést is szerezhetnek a 6 hónapos képzéssel, amelyre állásgaranciát vállal a PROGmasters, azaz a tanfolyam teljes díját elengedi vagy visszafizeti, ha a képzést követő fél éven belül nem jut álláshoz a végzett. A Full-Stack képzésre május 15-ig lehet jelentkezni.

Természetesen nem csak a németeseket várják: a képzést angol tudással is el lehet kezdeni, már 99.000 Ft kezdőrészlet befizetésével.

Június 1-ig lehet jelentkezni az ingyenes és állásgaranciát adó Java + PL/1 képzésre

A PROGmasters július közepén elindítja Java + PL/1 programozó képzését is, amelyet ingyenesen elvégezhetnek a résztvevők. Ők a négy hónapig tartó képzést követően még idén állást kaphatnak a PROGmasters partnercégénél, az UNIQA Raiffeisen Software Service Kft-nél, méghozzá garantált, minimum bruttó 500 ezer forintos kezdő fizetéssel. Ráadásul a cégnél egy tapasztaltabb programozó bruttó egymillió forint felett kereshet, minden ledolgozott teljes év után pedig automatikus 13. havi fizetés jár. A képzésre a szabad helyek függvényében, de legkésőbb június 1-jéig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Programozói alaptudás nélkül is sikerülhet a felvételi, amelyre ingyenesen felkészítenek

A PROGmasters a két képzésre jelentkezők közül egy többfordulós felvételi során választja ki a tanfolyamok résztvevőit, akiknek az alap programozói tudását, motivációját, logikai készségeit, valamint német és angol nyelvtudását vizsgálja. A sikeres felvételihez szükséges alapszintű programozói tudást ingyenesen megszerezhetik a jelentkezők, ehhez tananyagot is kapnak és részt vehetnek a Felkészítő Workshop+ elnevezésű képzésen is, ahol a PROGmasters mentori támogatással készíti fel a felvételizőket. Utóbbi díja 30.000 Ft+áfa, de ha bekerül a képzésre a résztvevő, a Workshop nettó díját visszafizeti az iskola.

(x)

Címkék:
progmasters,