Érettségizők, figyelem! Fontos határidő közeleg, le ne csússzatok!

MTI2022. február 10. 19:29

Keddig, február 15-éig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra, az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön.

2022-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 2-től június 24-ig tart, az írásbeli vizsgákat május 2. és 23. között rendezik meg, az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek.

A tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat. A jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk és a kormányhivatalok elérhetőségei is megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján - tudatták.

A vizsgákat a koronavírus-járvány miatt a már bevált védelmi intézkedések alkalmazásával szervezik meg, ezek leírása szintén elérhető a hivatal honlapján. Az OH felhívta a figyelmet arra, hogy

az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A felsőoktatási intézményekbe szintén keddig lehet jelentkezni a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben - olvasható a közleményben.

Címkék:
iskola, oktatás, érettségi, felsőoktatás, középiskola, oktatási hivatal, intézkedések,