Tombol az omikron az magyar óvodákban is: komplett csoportokat küldenek haza

Pénzcentrum2022. január 20. 10:32

Van olyan budapesti kerület, ahol 18 óvodai csoport, összesen 315 gyerek van karanténban, máshol minden ötödik ovis csoportot haza kellett küldeni koronavírus-fertőzés miatt, sőt vannak olyan fővárosi óvodák is, amelyeket teljes egészében be kellett zárni.

Gyorsan terjed a járvány a budapesti óvodákban – írja az Eduline. A lap szerint a III. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban. Máshol minden ötödik ovis csoportot haza kellett küldeni koronavírus-fertőzés miatt. A portál olyan fővárosi óvodákról is tud, amelyeket teljes egészében be kellett zárni.

A II. kerületben az önkormányzat fenntartásában lévő tizenkét óvoda közül nyolcban van legalább egy csoport hazaküldve, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el. Mindez körülbelül 374 gyereket érint.

Újbudán a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt január harmadik hetében. Kőbányán összesen öt csoportban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint a cikk szerint. További öt óvodában a X. kerületi kormányhivatal összesen 112 gyermek „járványügyi megfigyeléséről” döntött, ez hét óvodai csoportot jelent.

Címkék:
óvoda, gyerek, fertőzés, koronavírus, fertőzöttek, koronavírus-járvány, koronavírus-válság,