Önkéntes karanténban rengeteg magyar diák: nem akarnak lebetegedni a felvételi előtt

Pénzcentrum2022. január 19. 09:33

Sokan inkább nem engedik iskolába nyolcadikos gyereküket, minthogy a felvételi előtt lebetegedjen. A szombati központi írásbelire nagyjából 73 ezer általános iskolást várnak.

Több szülő nem engedi iskolába a héten a szombati felvételire készülő nyolcadikos gyerekét, hogy ne fertőződjön meg az írásbeli előtt. Sok iskolában az igazgatók és az osztályfőnökök is partnerek ebben, elengedik a diákokat elengedik, más szülők viszont kénytelenek orvosi igazolást kérni - írja az Eduline.

A szombati központi írásbelire nagyjából 73 ezer általános iskolást várnak, de az Oktatási Hivatal nem küldött egységes járványügyi szabályzatot a felvételit lebonyolító több mint 540 középiskolának. Annyit közöltek, egy teremben legfeljebb tíz diák vizsgázhat, a padokat pedig úgy kell elhelyezni, hogy legalább másfél méteres távolság legyen. Minden másról az iskolaigazgatók döntenek.

A portál szerint a legtöbb iskolában szigorú szabályokat hoztak, a szülők szinte sehol nem kísérhetik be a gyerekeket az épületbe, néhány gimnázium arra kérte őket, hogy ne közvetlenül a bejárat előtt várakozzanak, így elkerülhetik a csoportosulást. Szinte az összes középiskolában mérik a gyerekek testhőmérsékletét, a maszkviselési szabályokban vannak különbségek.

Címkék:
általános iskola, járvány, felvételi, középiskola, diák, szülő, koronavírus, szülők, iskolások,