Tombol az omikron a magyar iskolákban: egyre több osztály vált digitális oktatásra

Pénzcentrum2022. január 12. 09:26

Egyre több a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában, sok helyen vissza kellett állni digitális oktatásra - írja az Eduline. A januárra-februárra tervezett nyílt napok szinte mindenhol elmaradnak, az Educatio-kiállítást viszont megtartják.

Egyre több általános és középiskolából érkeznek olyan hírek, hogy a téli szünet utáni második héten megugrott az igazolt fertőzött diákok száma, sok helyen egyszerre több osztály volt kénytelen átállni digitális oktatásra - írja az Eduline. A portál megjegyzi, hogy erre számítani lehetett a sokkal gyorsabban terjedő omikron variáns miatt.

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) például folyamatosan frissíti azt az oldalt, ahol meg lehet nézni, hány diákjuk és tanáruk fertőződött meg, csak a múlt héten több mint 50 pedagógus, vagy diák tesztje lett pozitív. De több más iskola honlapján is nagyon sok kovidos esetet jelentenek.

A portál szerint a helyzet miatt a január-februárra tervezett iskolai nyílt napok szinte mindenhol elmaradnak. Az Educatio-kiállítást viszont megtartják, igaz szigorú szabályok mellett: a háromnapos expóra több mint ötvenezer diák szokott elmenni, idén is hasonló létszámra számítanak.

Címkék:
digitális, iskola, oktatás, járvány, diák, koronavírus, diákok, digitális oktatás, portál, Omikron,