Rengeteg magyar diák maradhat le az ingyenes nyelvtanulásról: megint halasztják a programot

Pénzcentrum2022. január 8. 11:02

A járvány miatt kialakult bizonytalan helyzet miatt ismét elhalasztják a gimnáziumi, szakgimnáziumi és technikumi diákok egyes évfolyamán lehetőséget biztosító Külföldi nyelvtanulás program (KNYP) kezdetét.

Novemberben még úgy volt, hogy az államilag támogatott program 2022-ben elindulhat, azonban most mégis úgy döntöttek, hogy a kezdést 2023-ra halasztják. A 9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével, és koordinációjával felelős miniszteri biztos Bartos Mónika a Magyar Nemzetnek beszélt a változtatásról, valamint arról, hogy a program elindítását meghiúsította a pandémia.

Bartos kiemelte, hogy a KNYP több mint száznegyvenezer fiatalt érint, azonban a jelenlegi bizonytalan helyzetben felelőtlenség lenne a program elindítása.

A cikk emlékeztet, hogy Orbán Viktor 2019-ben jelentette be a KNYP indulását, amely segítségével jogosult tanuló ingyenesen részt vehet a kétszer kéthetes nyelvtanulási programon, amelynek során az egyénileg vagy csoportosan utazó diákok külföldi nyelvi képzését minősített külföldi nyelviskolák, vagy partneriskolák biztosították volna.

Címkék:
járvány, nyelvtanulás, koronavírus, diákok, külföldi, program, pandémia, covid 19,