Megszólalt az államtitkár: utolsó felszólítást kapnak az oltatlan tanárok

Pénzcentrum2021. december 21. 11:16

A kormányzat nem számít komoly működési problémákra az oltást megtagadó pedagógusok szabadságolása miatt, jelentette Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Lejárt a határidő, az oltatlan pedagógusok még egy felszólítást kapnak, mielőtt januárban fizetetlen szabadságra küldenék őket. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár kifejtette, hogy számít komoly működési problémára az oltást megtagadó pedagógusok szabadságolása miatt.

Jelenleg a pedagógusok oltottsága a magyar átlag felett jár, az oltási kampány alatt is több tanár vette fel a védőoltást. December folyamán napi szinten 300-400 fő vette fel a védőoltást.

A határidő december 15-én lejárt, de ezt követően még kapnak egy felszólítást az érintettek, hogy 15 napon belül vegyék fel az oltást. Bízom abban, hogy akik eddig nem tették meg, év végéig még élni fognak az oltás lehetőségével. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, de nem hiszem, hogy össze fog omlani a rendszer.

- mondta a Népszavának Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, aki azt is kifejtette, hogy végleges oltási adatokkal januárban tudnak szolgálni, azt pedig nem tudják, hogy pontosan hány tanár utasítja el a vakcinát teljesen. Az államtitkár az 5-11 évesek oltásáról is nyilatkozott, jelenleg mintegy 40 ezer kisgyermeket regisztráltak az oltásra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az 5-11 éves korosztályban mintegy 600 ezren vannak, tehát az arány egyelőre alacsony, nem is lep meg, ha a szülők megfontoltak, kicsit kivárnak.

- emelte ki Maruzsa Zoltán.

Címkék:
védőoltás, vakcina, koronavírus, államtitkár, pedagógusok, covid 19, kényszerszabadság, kötelező oltás,