Sokkoló adatok: ennyi magyar tanár halt már meg a járvány miatt

Pénzcentrum2021. október 12. 10:30

Több, mint 140 pedagógus halt meg másfél év alatt a járvány miatt csak tavaly december 31-ig. A második félév, tehát a második hullám végének, és a harmadik hullám adataival egyelőre még nem rendelkeznek a szakértők.  

Az egészségügy után az oktatás területén haltak meg a legtöbben a járvány miatt. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke arról is beszélt, hogy egyre több intézményben jelenik meg újra a koronavírus.

A Spirit FM Partvonal műsorában Gosztonyi Gábor kifejtette, hogy szerinte tavaly egyértelműen bebizonyosodott, hogy az online oktatás miatt nagy a lemaradásuk a diákoknak, amit idén kell pótolniuk a pedagógusoknak. Azt is mondta, hogy a tanárok akár egyik napról a másikra képesek átállni a digitális oktatásra.

Az egészségügyi, szociális és a pedagógusi ágazat mélységesen alulfinanszírozott, ezért bérrendezést kérnek, tette hozzá Gosztonyi, aki azt is elmondta, hogy azokhoz az állásokhoz, amelyekhez felsőfokú végzettség kell, ott diplomás minimálbért szeretnének kiharcolni.

Ha egy kiszámítható jövőképpel rendelkezhetnének a pedagógusok, a társadalmi megbecsüléssel párosítva, akkor sokan visszatérnének a pályára.

Címkék:
oktatás, koronavírus, ágazat, pedagógushiány, pedagógusok,