Szerdán sem lesz sokkal jobb: viharos szél, mínuszok jönnek

Pénzcentrum2021. április 6. 22:04

Szerdán sem tér vissza a tavasz: az előrejelzés szerint zápor, hózápor többfelé is előfordulhat. Emellett viharos lesz a szél, éjjel pedig mínuszok várhatók.

Egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, kiderül az ég, a keleti, délkeleti megyékben azonban tartósabban felhős marad az idő, és estig előfordulhat gyenge eső, havas eső, havazás, arrafelé csak az éjszaka második felére csökken jelentősen a felhőzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán délelőtt kevés, délután egyre több gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. A késő délelőtti, déli óráktól kezdődően elszórtan alakul ki hózápor, zápor, nagyobb eséllyel az északkeleti és délnyugati megyékben zivatar is lehet.

Éjszakára átmenetileg veszít erejéből a légmozgás, szerdán napközben az északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos közeli lökések kísérik.

Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős, esetleg viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél több fokkal hidegebb, néhány helyen ennél enyhébb idő is lehet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 7 és 11 fok között valószínű.

Fotó: MTI / Komka Péter

Címkék:
időjárás, eső, zápor, időjárásjelentés,