Fontos határidő közeleg a magyar iskolákban: már egy hónapjuk sincs a diákoknak

Magyar Nemzet2020. november 9. 12:30

Közzétette az Oktatási Hivatal a 2021/2022. tanévre felvételt hirdető középiskolák felvételi tájékoztatóit. A diákoknak egy hónapjuk van, hogy kiválasszák, milyen intézménytípusban szeretnének továbbtanulni, a központi írásbeli vizsgára december 4-ig kell jelentkezni. Maga a vizsga majd csak januárban várható, de nem minden iskola követeli meg a felvételit, sok helyre az általános iskolai tanulmányi eredmény alapján is be lehet kerülni. A kínálat ezúttal is bőséges.

Az Oktatási Hivatal honlapján 1118 iskola ajánlata böngészhető, az intézmények együttesen több mint hat és fél ezer tanulmányi területen kínálnak képzést. Csak a fővárosban 255 középiskola várja a diákokat - írja a Magyar Nemzet. Ettől a tanévtől minden nyolcadikos számára kötelező az országos pályaorientációs kérdőív kitöltése is: a 86 kérdésből álló felmérés az erősségek és a személyes érdeklődési kör alapján javasol továbbtanulási irányokat.

Jó támpontot adhatnak a választáshoz az iskolai rangsorok is. Hasznos segítség a felvételizők számára a Legjobbiskola.hu portál is, ahol böngészhetők többek között a kiemelkedő pedagógiai teljesítményt nyújtó intézmények, a stabilan jól teljesítők és a feltörekvő iskolák is, utóbbi olyan intézményeket tömörít, amelynek eredményei országos viszonylatban nem feltétlenül kiemelkedők, ám az elmúlt néhány évben markánsan javultak a mutatói. A szakképzés iránt érdeklődőknek pedig az Ikk.hu nyújthat segítséget.

Címkék:
iskola, oktatás, felvételi, középiskola, gimnázium, továbbtanulás, jelentkezés, vételi ajánlat,