Enyhe tünetekkel, maszkban akár iskolába is járhatnak a fertőzött gyerekek

Pénzcentrum2020. szeptember 18. 09:35

Százszázalékos biztonsággal teljes lehetetlenség megállapítani egy gyerekről, hogy koronavírus-fertőzött vagy sem a tesztig. Nagyon sok gyerek tesztje úgy lesz pozitív, hogy előtte nem is gondoltak rá. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke egy orrfolyós, láztalan gyerek maszkban nyugodtan járhatna iskolába.

Az orvosoknak is nagyon nehéz szétválasztani az enyhe felsőlégúti fertőzéses eseteket, ugyanis a gyerekek és a fiatal felnőttek túlnyomó többségénél tünetmentesen vagy nagyon enyhe tünetekkel zajlik le a fertőzés, ráadásul sokszor nem is produkálják a klasszikus koronavírus-tünetek többségét - mondta el a Hvg.hu-nak Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Hozzátette, 

ha igaz, hogy a tünetmentesek és az enyhe tünettel rendelkezők jóval kevésbé fertőznek, akkor meg kell kockáztatni azt, hogy egy kötelező maszkviselés mellett az iskolákban ezeket a gyerekeket bent tartjuk, mert valószínűleg nem okoznak akkora gondot, és a komolyabb tünetekkel rendelkezőkre koncentrálunk, mert ők fertőznek igazán.

 

 

 

Címkék:
biztosítás, gyerek, iskola, járvány, vírus, koronavírus, maszk, tünet,