10-ből 6 tanár nem akar digitális oktatást: a magyarok hármonegyede ugyanígy érez

Pénzcentrum2020. augusztus 31. 15:30

Hónapokkal ezelőtt csapott le a COVID-19 világjárvány, és szerte a világon az oktatási intézmények azt mérlegelik, milyen módon indítsák útjára a következő tanévet. Több országban a közösségi távolságtartás szabályait betartva térnek vissza a diákok az iskolába, míg máshol vegyes modellt alkalmaznak vagy távoktatásban működnek tovább - utóbbi megoldás széles körben vált népszerűvé. Magyarországon az oktatásügyi kérdésekre válaszoló Viber Community tagok 75 százaléka szerint az osztálytermekben kellene kezdeni a következő tanévet. Egy a tanárok számára készített Community-ben pedig a résztvevők 60 százaléka voksolt a visszatérésre.

Az új modellek új megoldásokat kívánnak a tekintetben, hogy elősegítsék az oktatás folyamatát, illetve normális körülményeket és a gyerekek számára elérhető platformokat biztosítsanak. A Viber friss nemzetközi felmérése szerint, amelyben magyar felhasználók is részt vettek, a válaszadók többsége azt mondta, hogy a következő tanév kapcsán nemcsak a tanárokkal és a diákokkal, hanem a szülőkkel is kommunikálnak ezen a platfromon keresztül.

Egy évvel ezelőtt a teljes távoktatás egy valószerűtlen jövőképnek tűnt, a COVID-válság miatt azonban néhány hét alatt megvalósult! Az elmúlt néhány hónapban láttam, hogy sok szülő, diák és tanár a Vibert használja kapcsolattartáshoz és az oktatási folyamatokhoz világszerte

- közölte Djamel Agaoua, a cég vezérigazgatója.

Címkék:
otthon, digitális, oktatás, tanév, tanrend, sulikezdés,