Friss listán a világ legjobb egyetemei: ez az első a magyarok közül

Pénzcentrum2020. június 10. 16:29

A legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglistán idén az 501-510. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem. Ezzel az eredménnyel Magyarországon a legjobb egyetem, megelőzve az ELTE-t és a Debreceni Egyetemet.

A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége, a brit QS június 10-én tette közzé legfrissebb toplistáját. Ezen idén 93 ország több mint 1000 felsőoktatási intézményét rangsorolták 6 szempont alapján. A lista összeállításakor az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és oktatók számát veszik figyelembe.

A friss QS World University Rankings 2020/2021 listán a Szegedi Tudományegyetem az 501-510. helyezést érte el. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb. Idén változatlanul jó az intézmény akadémiai megítélése, illetve javultak a munkáltatói elismertséget és a nemzetköziséget mérő mutatók.

A teljes lista élén egyébként az MIT végzett, ami Stanford, illetva a Harvard követett. De a TOP 5-be bekerült még az Oxford Egyetem és a ETH Zurich. Magyarországon a második legjobb a Debreceni Egyetem lett, összesítésben az 521-530. helyen végzett. Harmadik helyet Magyarországon az ELTE érte el, ami összesítésben a 601-650 hely között végzett. A TOP 3-at sorrendben a következőképp követték a hazai egyetemek: PTE, BME, Corvinus, SZIE, ME.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, oktatás, corvinus egyetem,