Iskolabezárás? Kiderült, valójában mennyire fertőznek a gyerekek

MTI2020. június 4. 15:29

A 12 éven aluli gyerekeknek csupán kis szerepe van a koronavírus terjesztésében - ezt állapította meg a holland Nemzeti Egészségügyi Intézet (RIVM) szerdán közzétett tanulmánya.

A tanulmány, amely az ország vezető orvosi folyóiratában jelent meg, 54 családban vizsgálta a vírusfertőzés alakulását. A kutatás 227 embert érintett.

Más országok hasonló tanulmányai korábban arról számoltak be, hogy a gyerekeket ritkábban fertőzi meg a vírus, és ha meg is fertőződnek, általában nem betegednek meg súlyosan.

"Igen, a gyerekek is megfertőződnek, de a fertőzést elsősorban a hasonló korú felnőttek adják át egymásnak, és a felnőttekről terjed a gyerekekre" - állapította meg a holland tanulmány.

"A fertőzés gyerekek közötti átadása, illetve az, hogy gyerek fertőz meg felnőttet, mint az influenza esetében, a jelek szerint kevésbé gyakori" - emelték ki a kutatók.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A holland kutatás gyenge pontja, hogy a tanulmányban vizsgált családok valószínűleg nem reprezentálják a teljes holland lakosságot. A kiválasztott résztvevők olyan családok voltak, amelyeknek tesztje március 23. és április 16. között lett pozitív. Ebben az időszakban Hollandiában csak a feltehetően Covid-19 betegségben szenvedő súlyos eseteket és az egészségügyi dolgozókat tesztelték.

Címkék:
biztosítás, otthon, iskola, járvány, koronavírus, koronavírus iskolabezárás,