Digitális oktatás+ felzárkóztatás: dupla tehertől tartanak a pedagósusok

Pénzcentrum2020. május 24. 21:35

Június 2-től kinyitnak az iskolák, nem lesz kötelező bemenni, de kezdődik a felzárkóztatás. Ugyanakkor folytatódik a digitális oktatás is: a szakszervezet aggódik, mivel ez dupla terhet jelent a tanárok számára. 

Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek - mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Az iskolákban a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik.

Ha az intézmény és a pedagógusok szükségét látják, kiscsoportos konzultációt, egyéni felkészítést már tudnak szervezni az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért, felzárkóztató jelleggel az iskolákban.

Azt nem határozzák meg központilag, hogy hány főből áll egy iskolai kis csoport. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a felemás rendszer miatt dupla teher hárul a tanárokra - számolt be az RTL Klub Híradója.

Címkék:
otthon, iskola, oktatás, digitális tanrend, pedagógusok demokratikus szakszervezete,