Jöhet az álatalános iskolai nulladik osztály: már vizsgálják a lehetőségeket

Népszava2019. november 8. 09:02

A készülő új Nemzeti alaptantervben elyet kapott a nulladik évfolyamokról szóló rész, amiről már a nyár végén megjelent tervezetben is olvasni lehetett. A téma egy szakkonferencián is előkerült.

A Népszava információi szerint a nulladik évfolyamon olyan felkészítő osztályok lesznek, amelyeket az óvoda és az általános iskola közé illesztenek be, és elsősorban azok a gyerekek kerülnek ide, akik még nem elég érettek ahhoz, hogy első osztályba lépjenek. A témáról tárgyaltak a múlt hétvégén megrendezett hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem erősítette meg, de nem is cáfolta a híreket.

A lap emlékeztet, a felkészítő évfolyamokról az új alaptanterv első, tavaly nyár végén megjelent verziójában is olvasni lehetett. E szerint a nulladik osztály nem lett volna kötelező, a szülőkre bízták volna a döntést, gyermeküknek szüksége van-e arra, hogy egy teljes tanéven keresztül még erősítsék az általános iskola megkezdéséhez szükséges készségeit.

 

Címkék:
hrcentrum, gyerekek, iskola, oktatás, általános iskola, diákok,