Kiderült a rangsor: ezekre a karokra felvételizik a legtöbb magyar diák

Pénzcentrum2019. április 4. 08:58

A három legnépszerűbb kar idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, és a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara lett. A tíz legnépszerűbb egyetemi kar adatai alapján a legtöbben Budapesten szeretnének továbbtanulni.

A népszerűségi listát a 2019-es friss felvételi adatok szerint a Budapesti Corvinus EgyetemGazdálkodástudományi Kara vezeti 6906 jelentkezővel. Az e-felvételi rendszer adatai alapján második a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, ahová idén 6847-en jelentkeztek. A dobogóra felkerült a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara is 4930 felvételizővel - írja az eduline.hu.

A negyedik helyen szintén egy bölcsészkar végzett: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 4911 jelentkezővel. Ötödik a rangsorban a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, ahová 4893-an adták be jelentkezésüket. A hatodik helyet pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szerezte meg 4870 jelentkezőjével.

A hetedik legnépszerűbb a felvételizők között a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara, ahová 4458-an jelentkeztek, a nyolcadik pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara 4450 jelentkezővel.

A kilencedik legnépszerűbb kar idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara 3840 jelentkezővel és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara is bekerült a top10 legnépszerűbb közé 3572 felvételizővel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az alapján, hogy hányan jelölték meg első helyen az adott intézményt, a az első három helyet a Corvinus Gazdálkodástudományi Kara, a BGE Pénzügyi és Számviteli Kara és az ELTE BTK szerezte meg. Ebben a statisztikában negyedik a Károli bölcsészkara, és ötödik a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara.

Címkék:
otthon, egyetem, oktatás, felsőoktatás, felvételi, kár, lista, penzcentrum, diákok, top10, rangsor, népszerű, hallgatok, budapesti műszaki és gazdaságtudományi egyetem gazdaság- és társadalomtudományi kar, elte bölcsészkar,