Azért ez nem semmi: felvételi nélkül mehetnének egyetemre ezek a dikákok

Pénzcentrum/Index.hu2019. február 26. 10:01

Az ötéves technikusi képzést az ösztöndíjak és a tanulás melletti munkáért járó fizetés mellett azzal is vonzóbbá akarja tenni a kormány, hogy az ide járó diákok felvételi nélkül juthatnának be a szakirányuknak megfelelő egyetemi szakra - írja az Index.

Az ötéves technikusi képzést az ösztöndíjak és a tanulás melletti munkáért járó fizetés mellett azzal is vonzóbbá akarja tenni a kormány, hogy az ide járó diákok felvételi nélkül juthatnának be a szakirányuknak megfelelő egyetemi szakra, olvasható az Index birtokába került kormányzati előterjesztésben. A hazai szakképzés megújításáról szóló előterjesztésben szó szerint ez szerepel a cikk szerint:

A technikus végzettség vonzereje lehet, hogy az eredményes technikus szakmai vizsgát követően a diákok hagyományos felvételi nélkül, a szakmai vizsgájuk eredménye alapján tanulhatnak tovább a szakirányú felsőoktatásban.

Mindez a gyakorlatban azt jelentené, hogy bár egy gépésztechnikus a végzettségével nem juthatna be a jogi egyetemre, de valamilyen műszaki felsőoktatási képzésre igen.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, oktatás, tervezet, technikum,