Veszély egy vidéki általános iskolában: "ha esik, nem lehet felkapcsolni a villanyt"

Népszava2018. szeptember 5. 08:43

Rettenetes állapotok uralkodnak az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. A gyerekek arra tértek vissza a nyári vakációból, hogy biztonsági okokból tilos felkapcsolni a villanyt, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen - írja a Népszava.

Képekkel is illusztrált anyagot közölt a Népszava ma reggel az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában uralkodó állapotokról. Az iskolában olyan mértékű a beázás, hogy biztonsági okokból nem lehet villanyt felkapcsolni, nehogy gond legyen.

A gyerekek ugyan nem érik fel a kapcsolót, de látszik a képeken, hogy a falon kívüli, elvileg vízmentes kábeldoboz vezeti a vizet

- közölte egy szülő a lappal.

Az Egri Tankerületi Központ vezetője, Ballagó Zoltán azt közölte az üggyel kapcsolatban, hogy a

napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás.

Ezzel ellentmond egy olyan szülő levele, aki a Népszava-cikk megjelenése után jelentkezett a lap szerkesztőségénél. Állítása szerint már az előző tanévben is úgy tanultak a diákok, hogyha esett, nem lehetett felkapcsolni a villanyt, a falak, az aula és a gyerekek ruhás szekrényei is eláztak.

A tankerületi vezető a fentieken túl közölte, hogy 31 milliós beruházással biztosítanak végleges megldást a problémákra, a munkálatok már zajlanak és ősszel be is fejeződnek.

A borítóképünk illusztráció.
Címkék:
hrcentrum, iskola, oktatás, általános iskola, egér, vidék,