Retteghetnek a családok: behajtók szedik be a menzapénzt

Pénzcentrum2017. október 13. 08:30

Több millió forinttal tartoznak a szülők az étkezésért a csongrádi önkormányzatnak - írja a Délmagyar. A város már nem tud tovább hitelezni, így jogi úton hajtják be a tartozásokat.

Csongrádon a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést, több mint 1000 adagot főznek naponta. Idén márciusban már 4 millió forint feletti összeggel tartoztak az óvodások és iskolások szülei az intézménynek. A tartozások rendezése érdekében az önkormányzat szociális irodája személyesen keresett meg mindenkit, ekkor a helyzet kissé javult, a kintlévőség csökkent.

Ennek ellenére a tanév elején is közel 3 millió forint volt a tartozás mértéke. Van olyan iskola, ahol 700 ezerrel is többel tartoznak a szülők. Sokan azért nem fizetnek, mert nem tudnak, de akad olyan is, aki anyagilag megtehetné, mégsem fizet. Információk szerint ezek a szülők rájöttek, hogy az önkormányzat igen nehezen tudja behajtani a családokon a tartozást, és visszaélnek ezzel a helyzettel.

Bedő Tamás polgármester elmondta, hogy adók módjára nem tudják behajtani a tartozásokat, viszont arra van lehetőségük, hogy ezt végrehajtón keresztül tegyék meg, bírósági úton vagy fizetési meghagyással.

Címkék:
iskola, étkeztetés, végrehajtás, csongrád,