Tankönyv, segédanyag és foglalkozásterv nélkül indul tantárgy a közoktatásban

Népszava2017. augusztus 15. 09:00

Itt az új tanév, de a szakgimnáziumokban bevezetett összevont természettudományi tárgynak nincs sem tankönyve, sem segédanyaga, sem foglalkozásterve - írja ma reggel a Népszava.

Tavaly szeptemberben vezették be a szakgimnáziumokban, hogy fizika, biológia, kémia és földrajz órák helyett tartsanak inkább egy összevont természettudományi tárgyat. Az összevont tárgyhoz azonban nem készültek el a pedagógusok munkáját segítő anyagok, ezért az órákon továbbra is a régi tematika szerint folyt az oktatás, nyilatkozták a lapnak oktatók.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a Népszava megkeresésére közölte: jelenleg is zajlik a tantárgyhoz kapcsolódó rendszerfejlesztés, azt azonban nem árulták el, hogy a folyamat keretein belül készülő tanterv és egyéb segédanyagok mikorra készülnek el. 

Megint bevezettek valamit, amihez csak a tárgyi feltételeket, vagyis a padot és a táblát biztosították. A koncepció maga befogadhatónak tűnik, de a tanároknak nincsenek igazodási lehetőségeik. Így, ebben a formában nem lehet elérni a kitűzött célokat

- nyilatkozta Tóth József, Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnöke.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Múltjukról vallottak a magyar sztármenedzserek: van bőven meglepetés

Címkék:
karrier, oktatás, szakképzés, közoktatás, szakgimnázium, természettudomány,