Kiderült: itt folytatják a felmondott BME-s oktatók

Magyar Nemzet2017. augusztus 4. 09:30

Szerdán derült ki, hogy közel 40 oktató hagyja ott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) gazdasági karát. A Magyar Nemzet információi szerint a távozó oktatók többsége a gazdasági képzést beindítani kívánó Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatja munkáját.


A BME most kénytelen a jövőbeli konkurensével, az ELTE Gazdaságtudományi Intézetével (GTI) tárgyalni arról, hogyan vállalhatják a további oktatást a BME-től távozó szakemberek. "A távozók köre igen összetartó" - írja a lap egy felsőoktatási forrásra hivatkozva.

A Magyar Nemzet információi szerint a helyzet elmérgesedéséhez vezetett, hogy alapvetően a műszaki tanulmányokat szervező BME-n mindig is volt ellenérzés a gazdasági karral szemben. Pár hónapja pedig felmerült, hogy a BME több mint ötezer hallgatót oktató gazdasági kara az ELTE-hez kerülhet, de ebből végül nem lett semmi. Az egyetem rektora, Józsa János viszont elbocsátotta a korábbi dékánt, Andor Györgyöt. Mindezek után pedig a rektor Koltai Tamást nevezte ki dékánnak, pedig a Kari Tanács nem őt, hanem az ideiglenesen megbízott dékánt, Margitay Tihamért támogatta kétharmados többséggel.

Címkék:
karrier, oktatás, elte, magyar, bme,