Rengeteg a hiba az új tankönyvekben: kétmilliárdból javítják

Pénzcentrum2016. szeptember 19. 08:31

173 kísérleti tankönyvből javítanak ki legalább 106-ot két ütemben, legkésőbb 2018 első féléve végéig. Erre kétmilliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást fordít az Oktatáskutató és fejlesztő Intézet - írja a Népszabadság.

A kísérleti tankönyvek és a diákok által alig használt weboldal fejlesztését eddig is az unió fizette: a 2,6 milliárd forint pályázati támogatás kézzelfogható eredménye a digitális tartalmakkal feltöltött honlap mellett 86 kísérleti tankönyv, 76 munkafüzet és 11 egyéb, tanulást segítő kiadvány. Ebből az összesen 173 kiadványból javítanak ki legalább 106-ot, legkésőbb 2018 első féléve végéig.

A teljes támogatás minimum 60 százalékát a köznevelési portál "funkciófejlesztésére, továbbfejlesztésére és használatának elterjesztésére" kell költeni, a hibáktól hemzsegő kísérleti tankönyvek javítgatására 800 millió forint jut.

A weboldalnak sem árt a figyelem: a diákok alig ismerik, és sok pedagógus szól róla fitymálóan azért, mert a digitális tananyag nagy része nem interaktív, csupán a kísérleti tankönyvek szkennelt változatát tartalmazza. Mivel már eddig is csaknem másfél milliárdot költöttek rá, kérdés, hogy az újabb 1,2 milliárd mire lesz elég.

Loading...
Címkék:
karrier, iskola, oktatás, tankönyv, hiba, javítás,