Tanulók, figyelem! Hamarosan lejárnak a tavalyi diákigazolványok

MTI2016. szeptember 1. 13:32

Október 31-éig kell érvényesíteni a diákigazolványokat - hívta fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület. A testület jelezte azt is, hogy az utazási kedvezményeket csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet igénybe venni.

A diákigazolványokat elektronikus úton vagy a közreműködő oktatási intézményen keresztül lehet igényelni, de a kiállításban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala közreműködik, tehát a dokumentum bármelyik okmányirodában átvehető.

A kiadott diákigazolványok esetében az oktatási igazolványokat a közreműködő intézmény érvényesítő matrica felragasztásával érvényesíti. Az érvényesítő matrica tartalmazza érvényességének időtartamát, valamint a köznevelésben a matrica sorszámát, felsőoktatásban a matrica sorszámát és az intézmény és kar betűkódját.

Az érvényesítés határideje a köznevelésben kiadható oktatási igazolvány esetében október 31. napja,

a felsőoktatásban kiadható oktatási igazolvány esetében az első félévre érvényes érvényesítő matrica esetén október 31. napja, a második félévre érvényes érvényesítő matrica esetén március 31. napja - olvasható a tájékoztatásban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A közleményben hangsúlyozták: a kedvezményes tanulóbérletet csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet használni, ezek nélkül a bérletszelvény nem érvényes. Más dokumentummal, például iskolalátogatási igazolással, hallgatói jogviszony igazolással az utazási kedvezmények nem vehetők igénybe.

Címkék:
karrier, iskola, diák, igazolvány, lejár,