A testnevelés kötelező, csak nincs hol tartani

Pénzcentrum2014. szeptember 2. 15:00

Három-három milliárd forintért épít tornatermeket és tanuszodákat a kabinet a mindennapos testnevelési órák feltételeinek megteremtéséhez - mondta köznevelési államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Azonban hozzátette, hogy minden általános iskolás számára még így sem lesz elérhető közelségben tornaterem és uszoda.

"Most is folyik egy hosszabb tervezési időszak után egy három milliárd forintból megvalósuló tornaterem-fejlesztési program, ezeket a jövő év elején tudjuk indítani. Egy három milliárd keretösszegű tanuszoda-fejlesztési projekt folyik, szintén előkészítve, amelynek következtében járásonként megvizsgált esetekben tanuszodák fognak tudni felépülni"

- jelezte Czunyiné Bertalan Judit, köznevelési államtitkár. Elismerte azonban, hogy arra, hogy minden általános iskolás számára elérhető közelségbe kerüljön egy tornaterem és egy tanuszoda, még ez a hat milliárd forint sem elegendő. Ez arra elég, hogy a járás iskoláinak, vagy a kisebb települések gyermekei számára elérhetőek legyenek a tanuszodai foglalkozások.

A most kezdődött tanévben az első-második-harmadik, az ötödik-hatodik-hetedik, illetve a kilencedik-tizedik és tizenegyedik osztályban kötelező a mindennapos testnevelés, jövő szeptembertől pedig elvileg minden diák számára kötelezővé válik.

 

Címkék:
karrier, iskola,