Rég kaptak ilyen jó hírt a magyar diákok

Pénzcentrum2014. március 21. 10:00

Szeptembertől a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszttel vizsgálják a tanulók fizikai állapotát. Új módszerrel mérik majd fel az általános és középiskolások fittségi állapotát: a jó hír az, kikerül a felmérésből a Cooper-teszt. A nemzeti fittségi teszt egységes lesz az országban és a tervek szerint Európában is, így összehasonlíthatóvá válnak a teljesítmények - írja a Délmagyar.hu.

Egységes lesz szeptembertől a testnevelés-felmérés, mellyel a diákokat évente legalább egyszer visgálják majd a testnevelő tanárok. Jó hír, hogy a sokak által utált Cooper-futás is megszűnik, de a teszt azonban az eddiginél jóval összetettebb lesz. A diákok felmérése nem új keletű: Eurofit és Hungarofit néven eddig is csinálták az iskolák.

Az új, immár nemzetivé emelt felmérés lényege azonban, hogy összehasonlíthatóvá válnak a diákok: nemcsak országos, hanem a tervek szerint európai szinten is, állítják a program kitalálói. Az eredményeket ugyanis számítógépre viszik, a rendszer lényege pedig, hogy minden pontján egységes, így objektív képet ad. Van, ami megszűnik, de van néhány újdonság is: hajlékonyságot például eddig nem mértek, ahogyan testtömegindexet sem.

Címkék:
karrier, iskola,