1,6 millió gyereket véd az ingyenes balesetbiztosítás

Pénzcentrum2013. április 11. 13:05

A Generali Biztosító nyerte az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításra kiírt állami pályázatot, így 2013-ban hozzávetőlegesen 1,6 millió gyermeknek nyújt védelmet. Az óvodában, iskolában, valamint azok területén kívül elszenvedett csonttörésre például 3000 forint biztosítási összeget fizet a biztosító a magyar állammal kötött szerződés alapján, súlyosabb esetben a kártérítés eléri a 300 ezer forintot - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Generali.

2003 óta minden 3 és 18 év közötti gyermek ingyenes balesetbiztosításban részesül, melynek költségeit az állam állja. Idén a Generali Biztosító nyerte el a szolgáltatásra kiírt pályázatot, így 2013-ban 340 ezer óvodás, 743 ezer általános iskolás, 127 ezer szakiskolai hallgató, valamint 414 ezer középiskolás számára nyújt majd védelmet a társaság. A biztosítás nem csupán az óvodákban, iskolákban elszenvedett balesetekre vonatkozik, hanem azon túl is, egész évben és a nap 24 órájában, játék, sport, közlekedés, nyaralás során vagy az otthonukban szerzett sérülésekre is. Mindez a Föld valamennyi országára érvényes, beleértve a légtereket és a nemzetközi vizeket is. A biztosítási védelem a balesetből eredő halálesetre és maradandó egészségkárosodásra is kiterjed, súlyosabb esetben a kártérítés eléri a 300 ezer forintot.


Fontos tudni, hogy a biztosítási eseményt a biztosított törvényes képviselőjének a baleset bekövetkeztétől számított 30 napon belül kell bejelenteni. A biztosítás 2013. január elsejétől érvényes, így a társaság az idei év első hónapjaiban bekövetkezett kárbejelentéseket is fogadja.

A kartörés a leggyakoribb

A biztosító adatai szerint 2012-ben az alkartörés volt a leggyakoribb sérülés (35%), melyet a csukló-, kéztörés követett (24%), míg harmadik helyen a különböző lábszár-, boka-, térdsérülések álltak (19%).

A Generali 2012-es reprezentatív, 1200 fős mintán végzett felmérése szerint az általános iskolások 14 százalékát, a középiskolások 28 százalékát éri baleset a tanintézményben, míg 6 százalékuk szerez sérülést az oda vezető úton. Ezzel együtt is a legtöbb baleset otthon következik be.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A gyermekek leggyakrabban különböző esések, zuhanások miatt kerülnek kórházba. Erre legtöbbször lépcsőről, bútorokról, játszótéri eszközökről, teraszokról vagy 1-2 szintes házak erkélyeiről leesett gyermekek esetében kerül sor. A második legsűrűbben előforduló, kórházi ápolást igénylő gyermekbaleseti kategóriába a közlekedési balesetek tartoznak. Statisztikák szerint körülbelül minden 10. közlekedési balesetben sérül meg 18 éven aluli gyermek.

Címkék:
biztosítás, óvoda, iskola,