Óriási baj van a nyugdíjak körül: sötét jövő elé néz az, aki erre az apróságra nem figyel

Pénzcentrum2023. december 15. 10:14

A biztosítók európai szervezete 15 országban végzett felmérést, amiből kiderült, hogy a lakosság több mint egyharmadának nincsen önálló nyugdíj-megtakarítása.

A Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője, Lambert Gábor arról beszélt az InfoRádióban, hogy egy nemrég napvilágot látott, 15 országban készült felmérés szerint az emberek 39 százalékának nincsen semmilyen kiegészítő nyugdíj-megtakarítása. Ez azonban már javulást jelent, ugyanis négy éve ez a szám még 43 százalék volt, azonban 2021-ben a megkérdezettek 38 százaléka mondta, hogy nem tett félre idősebb korára.

Lambert Gábor arról is beszélt, hogy Magyarországon átlag fölött vannak azok, akiknek nincs semmilyen kiegészítő nyugdíjas megtakarítása: a megkérdezettek 47 százaléka nyilatkozta ezt ugyanis. Bár a szakértő hozzátette, hogy 2021-ben 48 százalék volt ez az arány, így valamennyit javult a helyzet.

Érdekesség továbbá, hogy azoknak az 58 százaléka, akik nem rendelkeznek nyugdíjcélú megtakarításokkal, állította, hogy érdeklődik az ajánlatok iránt, azonban 32 százalékuk állította, hogy nem engedheti meg magának ezt. Ez pedig nemcsak európai, hanem magyarországi adat is egyben.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

Címkék:
biztosítás, nyugdij, megtakarítás, biztosító, biztosítók, nyugdíj célú megtakarítás, nyugdíjak,