Készülhetnek a magyar nyugdíjasok: váratlan dolgot találhat a postaládájában most rengeteg idős

MTI2023. október 8. 12:08

Novemberben átlagosan 80 ezer forinttal több nyugdíjat kaphatnak a nyugdíjasok - mondta egy a  Facebookon vasárnap közzétett videóban Varga Mihály pénzügyminiszter. A tárcavezető közlése Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közösségi oldalán hangzott el. 

Varga Mihály bejelentette, hogy januárban újabb, 6 százalékos emelés jön, februárban pedig a 13. havi ellátást is folyósítják.

A videóban Nyitrai Zsolt felhívta a figyelmet a nyugdíjasok számára készülő JóKor magazin őszi kiadására, és kiemelte azt a tájékoztatást, ami a novemberben kézbesítendő nyugdíjról szól, majd hozzátette: olvashatnak belőle majd az Európában egyedülálló, ingyenes Gondosóra programról is. Megtudhatják, kik vehetik igénybe a szolgáltatást, hogyan lehet regisztrálni és az milyen esetekben lehet az érintettek segítségére. A Gondosóráról ebben a cikkben a Pénzcentrum is beszámolt:

A lapból kiderül az is Nyitrai Zsolt szerint, hogy mivel harcolnak az infláció ellen, mit lehet tenni, ha hibás terméket vettünk a boltban, és miért érdemes csatlakozni egy gyaloglóklubhoz. "Keressék a JóKor magazint a postaládájukban!" - mondta.

Címkék:
nyugdij, nyugdíjas, nyugdíjemelés, kalkulátor, emelés, nyugdíjasok, magazin, újság, nyugdíjak,