Megalázóan kevés nyugdíjat kap Bíró Ica: az önkormányzattól kért segélyt, hogy meg tudjon élni

Pénzcentrum2023. június 15. 09:05

103 ezer forint nyugdíjat kap Bíró Ica, akinek az önkormányzathoz kellett segélyért folyamodnia a rezsi miatt. Mint elmesélte, most egy tévében dolgozik riportergyakornokként, de volt biztonsági őr is.

Bíró Ica dolgozott biztonsági őrként a komáromi erődben, Pátyon és a pomázi kastélyban, majd egy butikban eladóként, mára egy Buda környéki televíziónál helyezkedett el riportergyakornokként - árulta el a Story magazinnak.

Nekem 300-350 ezer forint volt a felvett hitelre a kamatom, amit egy tollvonással átírtak egymillióra. Ezt már nem tudtam kifizetni. Hogy legyen miből megélnem, igen, elmentem biztonsági őrnek. Dolgoztam amerikai filmek forgatásánál, én biztosítottam a terepet. Hajnal 4-kor keltem, hatra mentem dolgozni, aztán 24 órán át nem volt megállás. Volt, hogy télen, a jéghideg autómban éjszakáztam, mert hazamenni nem tudtam. Másnap folytattam a munkát

- mesélte az énekesnő, aki idő közben nyugdíjas lett, de az összegből nincs kisegítve.

103 ezer forint a nyugdíjam, nem túl sok, de nem panaszkodom. Kapok segélyt az önkormányzattól, a rezsiben is segítenek, sőt télen, miután kandallóban főtöttem, kaptam tüzifát

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- magyarázta.

Címlapkép: Bruzák Noémi, MTI/MTVA

Címkék:
nyugdij, önkormányzat, nyugdíjas, segély, munka, bíró ica, munkavállalás, bedőlt hitel,