Figyelmeztetést kaptak a nyugdíj előtt állók: tényleg jöhet a sírig tartó munka?

Napi.hu2022. szeptember 24. 13:31

Nem biztos, hogy ki kell lépni a munkaerőpiacról azoknak, akik elérik a nyugdíjkorhatárt egy friss elemzés szerint, ugyanis egész Európában munkaerőhiány tapasztalható a várható élettartam növekedése és a születések számának csökkenése miatt.

A dán kormány úgy tűnik felismerte azokat a kockázatokat, amelyek a nyugdíjrendszert sújtják - nem csak náluk, de egész Európában - és lépéseket tesznek ezek csökkentésére. A lényeg, hogy nem biztos, hogy ki kell lépni a munkaerőpiacról - írja a Napi.hu a European Pension szakportál alapján.

Bejelentették, hogy ipari partnerséget kíván létrehozni azzal a céllal, hogy a tapasztalt és idősebb dolgozókat a munkaerőpiacon maradásra ösztönözzék. Bár az idősebbek foglalkoztatottsága az elmúlt 30 évben növekedett Dániában, elmarad a norvég és a svéd foglalkoztatási szinttől.

Szövetkezetbe be!

Komoly problémát jelent a vállalkozások számára, hogy a nyári diákmunka dömping után ősszel megoldást keressenek a megüresedő pozíciók betöltésére - erre megoldást kínálhat a nyugdíjasok foglalkoztatása, mely alternatívaként szolgál az iskolakezdés utáni időszakra.

Legnagyobb számban könnyű fizikai, rugalmas időbeosztásban végezhető munkalehetőségek elérhetőek a nyugdíjasok számára, de egyre nagyobb számban nyílnak meg irodai pozíciók is. A végzetséget nem igényfő munkakörök ellátásával megkereshető órabér 1000-1300 forint között van, a kvalifikáltabb munkák esetében ez bőven 1500-1600 forint felett is lehet. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
forint, nyugdíjas, figyelmeztetés, nyugdíjasok, nyugdíjas munka, nyugdíjak,