Így mennek nyugdíjba idő előtt az élelmes magyarok: már több százezren éltek ezzel a lehetőséggel

MTI2022. január 10. 15:04

Továbbra is elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akik negyven év jogosultsági idővel rendelkeznek a Nők40 program keretében - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán.

Zsigó Róbert a videóban azt mondta, a kormány elkötelezett az idősek támogatása mellett, ezért vezette be 2011-ben a Nők40 programot, amely a nők munkaerőpiacon és gyermeknevelésben vállalt szerepét ismeri el. A program keretében tavaly novemberig 325 ezer nő ment nyugdíjba, és - ahogy 2017 óta minden alkalommal - tavaly ők is megkapták az eddigi legnagyobb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot - ismertette. A tavalyi költségvetésből 302 milliárd forintot fordítottak a programra, az idei évben pedig 10 százalékkal megemelték ezt az összeget.

A korai nyugdíjazás lehetővé teszi a nagymamáknak, hogy aktívan részt vegyenek unokájuk gondozásában, és ezzel is segítsék a fiatal édesanyák visszatérését a munkába. A program tehát erősíti a munkalapú gazdaságot, és segít a fiataloknak a munkaerőpiacra visszatérésben -  emelte ki az államtitkár.

Nyugdíjasok helyzete Magyarországon

A magyar lakosság számtalan kihívással szembesült a koronavírus világjárvány kitörése óta, főként egészségügyi és pénzügyi téren. A válság hatásainak különösen ki voltak téve a magyar nyugdíjasok. A Pénzcentrum legújabb kutatásában azt vizsgálja, hogyan élték meg az idősek ezt az időszakot, és milyen várakozásaik vannak a jövőben. Töltsd ki te is í kérdőívünket, hogy képet kaphassunk az idősek helyzetéről Magyarországon!

Címkék:
nyugdíjas, nők40, nők, program, államtitkár,