Fontos változás jön a nyugdíjaknál: ígérik, nem lesz gond

Pénzcentrum2017. október 4. 12:00

Novembertől az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett már a Magyar Államkincstár (MÁK) végzi a nyugdíjkifizetést. A minisztérium szerint a kincstár felkészült a feladatra.

A változás oka, hogy a bürokráciacsökkentés és az adminisztráció hatékonyságának növelése érdekében a kormány ésszerűsíti és egyszerűsíti az eddigi intézményrendszert. Az elmúlt időszakban már több háttérintézmény megszűnt vagy átalakult. A kormány célja, hogy lehetőség szerint mindennemű költségvetési kifizetés, így a nyugdíjkifizetés is a Magyar Államkincstáron keresztül történjen. A Kincstár felkészült a feladatra, az intézmény már most több millió kifizetést intéz minden egyes hónapban (pl. családtámogatások). A szükséges személyi állomány, valamint a magas színvonalú technikai feltételek egyaránt rendelékezésre állnak ahhoz, hogy maradéktalanul teljesíteni tudja a nyugdíjak kifizetését is - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tájékoztatás szerint novembertől a nyugdíjasok a megszokott rendben kapják a nyugdíjakat. Postai kézbesítésnél változatlanul november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság.

Az év hátralévő részében tehát a tervek szerint ekkor érkeznek majd a nyugdíjak, függetlenül attól, hogy melyik állami szerv végzi majd az utalást:

Loading...
Címkék:
nyugdij, államkincstár, utalás, változás, idősek, folyósítás,